Yellouuuuuu debeściaki , ludzie o nieskończonych pomysłach i wypasionej inwencji tFurczej :-)
Umieśćmy tu może dane na temat gry. Wymiary kart, pomysły jakie spisywała Kiwi i w ogóle. Czy cóś...
Ostatnio edytowany przez Ramboszon (2009-09-04 05:25:11)
Siostry i bracia w Łosiu!
Swego czasu nasze szalone umysły stworzyły około sześć kartek A4 zapisanych pomysłami na karty do Marćkina, powiadam Wam, oto i one:
-Taniec Bobek
(potwór idzie do kibla, zostawia skarby, automatycznie uciekasz)
-grupa Loki
-spocony Marian
(potwór)
-Kooocham Cię!
(klątwa, krzyczysz na głos 'Kocham Cię!', stajesz się spoconym Marianem - nikt Ci nie może pomóc)
-Świerszczożerca
(potwór. jest hardkorem. po zabiciu jego flaki zalewają osobę po twojej lewej -5 do następnej walki. marny koniec - wrzucony na gorący olej, umierasz, chyba że posiadasz w swoim Alaskańskim kartonie przyprawę curry.)
-Fioletowe Frugo
(przedmiot. +5 dla wybranej strony)
-To coś czekoladowe do tortu
(+10 dla strony)
-Bobek
(idziesz do słoneczka celem wypróżnienia, czekasz kolejkę. do słoneczka musisz iść naprawdę.)
-Tropik Alka
(+3 dla strony)
-Kalmar
(potwór poziom 15, zostajesz uduszony przez dready, tracisz dwa poziomy)
-Wyczesany Klockościsław
(trzyma w ręku klocek, przy ściśnięciu eksploduje, każdy z graczy jest w szoku pourazowym, traci zbroję i gacie)
-Lion
(pożywne śniadanie, +3 dla strony)
-masz kupę hajsu i zajebiście się ruszasz.
(+1 poziom i +1 do ucieczki w najbliższej walce)
-papa Grześ
(poziom 12, potwór, +3przeciwko elfom, tłusty i obślizgły, marny koniec - miażdży Cię bebzonem, tracisz wszystko)
-Juggler
(automatycznie zabijasz następnego potwora rzucając siekierą)
-Rambo Idealny
(automatycznie wygrywasz z potworem)
- Leniwy Johnny Fajny Chłopak
(potwór, 1 poziom, +3 przeciwko niziołkom, +1 przeciwko elfom, bo jest brudny, +1 do ucieczki)
-Wylla Maurica
(zmuszasz kogoś, żeby Ci pomógł, bo ładnie pachniesz)
-Jestem Kapsel, James Kapsel
(potwór, poziom 5, marny koniec, nie działa jeśli masz kartę Szustera)
-Kiwi przekonywująca
(przekonujesz do czegokolwiek, cokolwiek stworzy Twoja inwencja, na Twoich warunkach)
Oto i jedna trzecia tego co stworzyliśmy. Ciąg dalszy niedługo się pojawi.
Wszystkie ewentualne pomysły, sugestie, oskarżenia i myśli życiowe a propos naszej twórczości chętnie przyjmę
Karta Kachy zaprawdę, zaprawdę dobra. Jak dla mnie żadnych poprawek nie trzeba uskuteczniać
Drzwi też super, jak znajdziesz tamte z neta to podrzuć, ale te są dobre, tym bardziej, że to Twoje osobiste dzieło
Jest jeszcze jedna rzecz do zrobienia. Powinniśmy zrobić , napisać zasady gry. To znaczy wziąść te oryginalne z pierwowzoru i lekko je zamieszać o ile się tak da ale chyba napewno się da. Może zrobię osobny temat na to bo tutaj robi się galeryja :-)
Niealaskańczyk
Rambo zapodaj ten wzór do kart, ja coś spróbuje zrobić, chociaż ostatnio nie mam weny ;[
Alaskańczyk
nie mam pojęcia kogo przerobiłeś ale jesteś wielki:)
Łoooo matko! end córko ! Jak to dobrze, że zaistniałaś sikaka w tejże nieznośnej ciszy . Nikogo nie przerobiłem , to stary rysunek , który znalazłszy postanowiłem zaabsorbować do projektu Marćkina. Był czaro - białą grafiką znaną już Marioli ( Jakacka) bo wzięła ją jako rysunek poglądowy dla swoich podopiecznych w szkole. Teraz po latach natchnęło mnie coś. TYCH,TYCH. I jest. Ot tak. Jeżeli się podoba to jestem szczęśliwy :-D Dzięki
P.S.
O kurcze! Tobie chodzi o klątwę wielbłąda ! No jasne. To ja jestem. Ja osobiście. Sam siebie nie poznaję i dobrze! Takie ryło trzeba zmieniać :-D
Ostatnio edytowany przez Ramboszon (2009-09-14 20:53:48)
Ja mam propozycje co do klątwy wielbłąda : Patrząc na napitego wielbłąda stajesz się spragniony (tudzież spragniony wielbłąd wypija wszystkie twoje zapasy ), w akcie desperacji wyciskasz pot z własnej koszulki by go wypic - odrzuc zbroje
.
Ostatnio edytowany przez Szuster (2009-09-15 11:17:23)